Managed hosting door True

Imation neemt XtremeMac over

 

Imation, speler op het gebied van verwisselbare opslagmedia, heeft vrijwel alle bezittingen van de particuliere onderneming XtremeMac (Xtreme Accessories, LLC) overgenomen voor 9 miljoen dollar, waarvan 7 miljoen in contanten en 2 miljoen aan openstaande schulden.

Afhankelijk van de financiële resultaten, volgen de komende drie jaar aanvullende betalingen van maximaal 10 miljoen dollar. De overname zal waarschijnlijk geen invloed hebben op Imation´s financiële resultaten over het boekjaar 2008.

Het in Florida gevestigde XtremeMac heeft zich toegelegd op de productontwikkeling en marketing van consumentenelektronica en accessoires voor de iPod, iPhone en Apple TV. XtremeMac genereerde in 2007 een omzet van 25 miljoen dollar.

"Met deze overname kan Imation weer een merk toevoegen aan haar portefeuille van sterke merken in de consumentenmarkt", zegt Frank Russomanno, CEO van Imation. "XtremeMac´s accessoires voor de iPod, iPhone en Apple TV worden verkocht in Apple Stores, grote retailketens en via de online verkoopkanalen en zijn zeer geliefd onder Apple-gebruikers. Onder leiding van Gary Bart is het bedrijf veelvuldig in de prijzen gevallen voor haar vernieuwende productontwerpen. XtremaMac's ervaring op het gebied van productontwerp en haar kennis van de markt verbreedt en versterkt Imation´s mogelijkheden op het gebied van consumentenelektronica en accessoires", aldus Russomanno.

Gary Bart, oprichter en CEO van XtremeMac zegt: "XtremeMac´s marktkennis en talent op het gebied van productontwerp in combinatie met Imation´s wereldwijde bereik en ervaring met distributiekanalen stelt ons in staat voordelen te behalen in de AV-consumentenelektronicamarkt en een ongeëvenaarde klantervaring te creëren. Ik kijk er naar uit het wereldwijde Imation-team te mogen versterken als executive director en het integratieproces van onze Apple-accessoirelijn met de voortdurend groeiende Imation-portefeuille te mogen begeleiden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2629454). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.