Managed hosting door True

Meer Macs in bedrijfsleven

 

Office for Mac 2008

Steeds meer bedrijven gebruiken Mac-computers in de organisatie. De hardware van Macs wordt betrouwbaarder gevonden dan pc's. Virtualisatie maakt het toch mogelijk om een Linux- of Windows-besturingssyteem te draaien.

Bijna 80 procent van de organisaties gebruikt een Mac op de werkvloer. Dit is bijna een verdubbeling vergeleken met twee jaar geleden. Uit Amerikaans onderzoek van de Yankee Group, waar het Amerikaanse InfoWorld over publiceert, blijkt dat toen nog 47 procent van de organisaties een Mac gebruikte.

"In 2006 spraken over een of twee Macs op de werkvloer. Nu is het aantal gebruikers sterk gegroeid. Een aantal van de ondervraagde bedrijven zegt vijftig tot honderd Macs te gebruiken. Sommigen hebben er zelfs duizenden staan", zegt analist Laura Dido van de Yankee Group. Van de ondervraagde bedrijven zegt 21 procent meer dan vijftig Macs te gebruiken.

Virtualisatie van Windows

Het onderzoeksbureau vindt de groei opvallend, omdat Apple de afgelopen twee jaar weinig tot geen aandacht heeft gegeven aan het gebruik van Macs op de werkvloer. "Dit is geen tijdelijke hype, maar echt een blijvende trend. Waar Apple eerst nog een marktaandeel had van een, twee procent binnen bedrijven is dit nu gestegen tot acht, tien procent", aldus Dido.

Een reden voor bedrijven om meer Macs in te zetten is dat er tegenwoordig gemakkelijk virtueel een Windows- of Linuxbesturingssysteem op de Apple-hardware gedraaid kan worden. Dido: "Dit spoort zeker sommige bedrijven aan." De betrouwbaarheid van de hardware was voor respondenten een reden om over te stappen naar Macs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2622264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.