Managed hosting door True

Adobe start online werkruimte

 

Adobe heeft maandag met de lancering van de gratis publieke testversie van Acrobat.com de aanval geopend op Google en Microsoft. De site biedt gebruikers de mogelijkheid om online samen te werken aan documenten en deze te delen en op te slaan.

Met de nieuwe dienst kunnen gebruikers online samen aan documenten werken. Vergelijkbaar met de manier waarop Google Docs werkt of Office Live Workspace.

Acrobat.com werkt onder meer met Buzzword, een web-based tekstverwerker die vorig jaar is aangekocht door Adobe. Naast Buzzword, is het mogelijk om online documenten te delen met de dienst Share. In dezelfde dienst kan de gebruiker gratis online documenten omzetten naar het PDF-formaat. Hieraan is wel een limiet verbonden van vijf per maand.

Met ConnectNow is het op Acrobat.com ook mogelijk om online vergaderingen te houden. Dit zou een interactie moeten geven waaraan het momenteel nog ontbreekt bij Google Docs van concurrent Google.

Daarnaast stelt Adobe API's beschikbaar voor ontwikkelaars.

Met Acrobat.com hoeven documenten bijvoorbeeld niet meer heen en weer gemaild te worden wanneer meerdere mensen aan één stuk werken. "We kunnen desktop en cloud computing combineren om op een innovatieve manier de wijze te veranderen waarop we documenten delen en opslaan", aldus Rob Tarkoff, vice president van de Business Productivity Unit.

De lancering valt samen met de aankondiging van de nieuwe Acrobat 9. De grootste verandering is de mogelijkheid om Flash te integreren in PDF en dus een filmpje te laten zien in een document.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2573192). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.