Managed hosting door True

HP introduceert nieuwe categorie storage

 

HP introduceert een nieuwe categorie storage voor organisaties met enorme opslagbehoeften.

De HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100) biedt volgens Remko Westrik, business development manager enterprise storage bij HP, een enorme storagecapaciteit via een extreem schaalbare infrastructuur, tegen lage kosten en met een eenvoudige beheerinterface. Hiermee wordt volgens HP de opslag van de sterk toenemende datastroom, die ondermeer ontstaat door Web 2.0-toepassingen, betaalbaar en eenvoudig beheersbaar.

Westrik zegt dat de komende maanden de HP StorageWorks partners worden opgeleid voor de HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100). KPN Wholesale & Operations heeft de nieuwe oplossing al in gebruik.

HP neemt het op tegen een soortgelijk portfolio van EMC dat binnenkort wordt gepresenteerd. Deze staan bekend onder de codenamen Hulk, Mamba en Maui. Maui is volgens EMC een schaalbare global storage repository systeem. 

De HP ExDS9100 bestaat uit drie componenten:
• Performance block: Het energiezuinige HP BladeSystem chassis met blade servers maken ondersteuning van enorme storagebehoeften mogelijk. De basisoplossing begint met vier blades, die ieder tot aan 200MB/seconde aankunnen. De oplossing is schaalbaar naar maximaal 16 blades met tot aan 12.8 cores per unit, voor 3.3GB/seconde.
• Capacity block: De basisconfiguratie biedt drie high-avaliability "storage blocks" en 246TB aan capaciteit, uit te breiden tot 10 storage blocks, voor een capaciteit van 820TB.
• Software: Het systeem maakt gebruik van HP file clustering software voor veeleisende Web 2.0- en digitale omgevingen. Om de complexiteit en kosten te verminderen, worden de applicaties direct op het serverblock gerund, wat een extra softwarelaag onnodig maakt. Een enkele grafische beheerinterface en wizards bieden extra gebruiksgemak.

HP ExDS9100 is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2008 tegen een prijs van minder dan US$2 per gigabyte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2543100). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.