Managed hosting door True

Green Data Systems distribueert Caringo

 

Green Data Systems en Caringo zijn een samenwerking te zijn aangegaan. Caringo is leverancier van content storage software-oplossingen.

"Wij zien de oplossingen van Caringo (CAStor) als een zeer interessante nieuwe technologie die als verbindingsschakel zal optreden tussen onze twee expertise-gebieden, te weten GREEN-datamanagement en -storage oplossingen," aldus Vincent Marescau, channel manager bij Green Data Systems.
Caringo heeft het product CAStor ontworpen en ontwikkeld, om een eenvoudige en schaalbare content storage omgeving te bieden met de prestaties van primaire storage en de betrouwbaarheid van een archief. Het systeem is gebouwd op innovatieve, 3e generatie Content Addressed Storage (CAS) technologie en het elimineert de behoefte om actieve en archief data te scheiden. CAStor heeft de meest complete set van kenmerken om de huidige en toekomstige content storage uitdagingen aan te kunnen.
De opslagtechnologie van Caringo wordt in het Amerikaanse vakblad eWeek omschreven als één van de tien 'disruptive new storage technologies'. eWeek noemt de technologie van Caringo ook nog 'the Porsche of read/write functions'. Volgens het blad heeft Caringo het potentieel om de markt van conventionele storageleveranciers te verstoren.

Caringo's CAStor software is een technologie die grote en kleine bestanden zeer snel kan opslaan en terugvinden, door ze op te delen in kleine stukjes en te verdelen over vele (individueel spotgoedkope) opslagsystemen. Die opslagsystemen zijn gewone pc's met harde schijven.

Het onderliggende principe, Content Addressable Storage of CAS, is hetzelfde als dat achter de bekende EMC Centera archiveringssystemen. "Maar de kostprijs is één tiende, en CAStor is 10 tot 50 keer sneller", beweert Paul Carpentier, CTO van Caringo.
Het werkt op blades, towers, PC's en servers. De software wordt nooit geïnstalleerd op disks dus alle beschikbare capaciteit opslagruimte blijft beschikbaar om content op te slaan. Het biedt niet alleen de kenmerken en functionaliteiten die je verwacht van een CAS product voor informatie wet- en regelgeving, maar het voldoet ook aan de prestatie eisen voor file serving en information lifecycle management (ILM) in een single tier.

Het is erg makkelijk om CAStor te gebruiken. Eenvoudig de CAStor USB sleutel in een server node steken, hem aanzetten en 60 seconden later is uw CAStor server up en running. Dit kan zo vaak als nodig herhaald worden, om de juiste omgeving te creëren die u nodig heeft voor content storage. CAStor is schaalbaar van een paar server nodes en 1.5 Tb tot honderden nodes en meer dan 1 Pb. Het configureert en beheert het cluster automatisch. Wanneer de hardware een upgrade nodig heeft, volstaat het om eenvoudig een krachtigere node aan te sluiten en de oudere hardware te verwijderen terwijl het systeem gewoon blijft presteren. Er is geen noodzaak om het systeem uit te schakelen, uw data te migreren of conversies uit te voeren. Deze operationele eenvoud en schaalbaarheid maakt dat veel gebruikers voor CAStor kiezen.

Belangrijke voordelen zijn o.a. dat klanten: niet gebonden zijn aan dure of veroudere hardware, nodes aan het netwerk kunnen toevoegen ongeacht wanneer en waar, voor primaire storage taken en om de enorme schaalbaarheid the faciliteren, Gegarandeerde data integriteit, voor echte, aantoonbare lange termijn levensvatbaarheid en zelf configurerend. Dit betekent dat personeelskosten enorm gereduceerd kan worden.

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Caringo", zegt Wessel Graatsma, Directeur Green Data Systems. "We zijn verheugd dat we naast onze bestaande groene data management en storage oplossingen nu ook de groene oplossingen van Caringo aan onze Partners kunnen aanbieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2451587). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.