Managed hosting door True

'Flinke groei EMC dankzij partners'

 

EMC heeft in 2007 een flinke groei doorgemaakt. Dat is vooral te danken aan zijn channel partners en het vernieuwde Velocity partnerprogramma. In 2008 wil EMC met zijn channel verder groeien, onder andere in de mid-market.

Dit zegt Willem Hendrickx, vice president channel en mid-market bij EMC EMEA, in een gesprek met CRN Nederland. Hendrickx vertelt: "In 2007 hebben we samen met resellers goede zaken gedaan. De totale omzetgroei in 2007 was 45 procent. We groeiden in de EMEA-regio met 32 procent in de mid-market. Dat had met name te maken met de positieve reacties die we kregen op het vernieuwde Velocity programma dat per 1 juli 2007 in werking trad. Dit programma biedt meer specialisaties aan onze business partners. Bijvoorbeeld op het gebied van backup. Of dat een partner meer kennis krijgt van sales en implementatie. We laten namelijk alle implementaties en services van EMC oplossingen over aan de partners. In 2007 groeide de service business van EMC met 16 procent. Vanaf 2008 krijgen EMC accountmanagers geen compensatie meer over services in de midmarket."

EMC werkt breed met diverse partners. Dat gaat met volume producten, met speciale producten (security, backup archivering) en technologische partnerships met partijen zoals SAP, Microsoft en Oracle. Op het gebied van volume producten zag EMC in 2007 een groei van 40 procent. Hendrickx "Hierbij spelen onze distributeurs een belangrijke rol, zoals Copaco en Magirus in Nederland."

EMC is tegenwoordig meer dan een storage leverancier. Op het gebied van security verkoopt het oplossingen van RSA, zoals voor authenticatie. Hendrickx: "Met RSA zagen we in 2007 een groei van 70 procent, mede dankzij de business partners." Ook met het VMware onderdeel, dat virtualisatie oplossingen levert, worden met partners goede zaken gedaan aldus Hendrickx. "Bijvoorbeeld op het gebied van virtualisatie van Microsoft Exchange omgevingen."Hendrickx zegt dat er ook goede zaken worden gedaan op het gebied van content managent. "Dat doen we met partners zoals Accenture en Atos Origin. Later zullen we meer partners betrokken voor de mid-market. Ze kunnen bijvoorbeeld goede zaken doen in SAP archivering."

Met reseller en technologie partner Dell worden nog steeds goede zaken gedaan, aldus Hendrickx. "Dell is voor ons een grote partner. We zullen daarbij zorgen dat er zo min mogelijk conflict optreedt in het kanaal tussen Dell en andere resellers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2379914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.