Managed hosting door True

Hoge verwachtingen van conferentie VMworld

 

Deze week organiseert VMware in het Zuid-Franse Cannes de gebruikers en partnerconferentie VMworld Europe 2008. Viktor van den Berg van de Nederlandse VMware User Group (VMUG) heeft hoge verwachtingen van de bijeenkomst. Een voorbeschouwing.

Voor de eerst keer organiseert VMware een volwaardige Europese tegenhanger van de Amerikaanse gebruikersconferentie VMworld. In het pittoreske Cannes strijken deze week zo'n 4500 mensen neer voor VMworld Europe 2008. De bijeenkomst bestaat uit een partnerdag en drie gebruikersdagen en wordt voornamelijk bezocht door ict-professionals die gebruikmaken van de verschillende softwarepakketten van de virtualisatiereus.

Onder de deelnemers bevinden zich enkele leden van de Nederlandse VMware User Group (VMUG), waarvan Viktor van den Berg de beheerder is. Van den Berg verwacht dat op de conferentie een paar spraakmakende producten worden gepresenteerd. Zo lijkt de lifecyclemangement tool, die voorkomt uit de acquisitie van Dunes in september 2007, hem interessant. Eerder werd al bekend dat het bedrijf in Cannes ook een samenwerking aankondigt met enkele grote leveranciers van beveiligingssoftware.

Concurrentie

Maar bovenal verwacht Van den Berg VMware's antwoord op de toenemende concurrentie op de virtualisatiemarkt. Het bedrijf is nog de belangrijkste speler op die markt, maar tegenwoordig dienen leveranciers als Citrix zich steeds meer als geduchte concurrent aan. Dat bedrijf heeft bijvoorbeeld de Xen-serie, application delivery oplossingen die op veel vlakken vergelijkbaar zijn met die van VMware.

VMworld Europe 2008 is in Europa de opvolger van de Technical Solutions Exchange (TSX). Voorheen vond VMworld zelf alleen in de Verenigde Staten plaats. Van den Berg vermoedt dat de Europese versie ‘in het verlengde ligt van die in San Francisco vorig jaar', met hier en daar een wat technischere focus.

Complexiteit

Virtualisatie is het afschermen van de complexiteit van ict-infrastructuur. Het bestaat in verschillende vormen, zoals opslag-, netwerk-, applicatie-, desktop- en servervirtualisatie. De laatste twee maken nu een snelle ontwikkeling door voor Windows en Linux. Beheerders kunnen dankzij virtualisatie het werk van verschillende computers op een enkele computer uitvoeren, waarbij de applicaties dan toch gescheiden blijven. Desktopvirtualisatie vergemakkelijkt het beheer van werkplekken. Omdat hardware efficiënter wordt ingezet, kan virtualisatie energie en bedrijfskapitaal besparen.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2361754). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.