Managed hosting door True

Bèta 3 van Firefox 3 brengt betere beveiliging

 

De open source-webbrowser Firefox verschijnt binnenkort in een nieuwe versie. Nu is béta 3 van Firefox 3.0 uitgebracht, die verbeterde beveiliging biedt.

Het ontwikkelteam achter de open source-webbrowser Firefox werkt hard aan de volgende, grote nieuwe versie: 3.0. Die moet in het begin van dit jaar uitkomen, voor Windows, Mac OS X en Linux. Het ontwikkelwerk ligt op schema; béta 3 is zojuist verschenen en een vierde proefversie moet eind deze maand volgen. Béta 4 is nagenoeg gelijk aan de definitieve uitvoering.

Béta 3 is nu te downloaden. Het biedt vooral verbeterde beveiligingsfuncties. Dit omvat onder meer makkelijker toegankelijke veiligheidsinformatie over websites, verificatie van de identiteit van websites en eigenaren, betere bescherming tegen malware, strengere controle voor add-ons, beheerinstellingen voor ouders (parental control) wat aansluit op die functionaliteit in Windows Vista, en integratie met antivirussoftware. In totaal bevat deze proefversie meer dan 1300 veranderingen ten opzichte van béta 2.

De functionaliteit is voor béta 3 eind januari al vastgezet. Dus het ontwikkelteam repareert nu alleen nog fouten en voegt geen nieuwe functies meer toe. De bijna-definitieve status van de geplande béta 4 betekent dat die uitvoering dan een zogeheten release candidate (RC) is. Veel software-ontwikkelaars hanteren toch andere definities voor béta en RC, en hebben ook nieuwe tussenvormen geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld community preview (CP).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2346222). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.