Managed hosting door True

HP levert entry-level san voor mkb

 

HP

HP lanceert een entry-level san (storage area network) voor het mkb.

De nieuwe MSA2000 serie vervangt HP's MSA1000 lijn en is uitgerust Fibre Channel of een iSCSI disk array. HP StorageWorks 2000 Modular Smart Array heeft volgens HP een betaalbare Fibre Channel en iSCSI disk arrays voor breed beschikbare storage area networks (SAN) die ontworpen zijn voor gevirtualiseerde serveromgevingen. Hiermee kunnen klanten volgens HP hun storage goedkoper centraliseren, efficiënter administreren en de downtime verkleinen.

De systemen zijn bedoeld voor kleine en middelgrote organisaties, maar hebben de kwaliteiten van enterprise modellen. Voor grote ondernemingen is de MSA2000 ideaal voor kantoren op afstand, afdelingen en secundaire en tertiaire storagebehoeften, aldus HP. 

"Dankzij HP's kracht en ervaring in het instap SAN-segment kan het bedrijf kosteneffectieve oplossingen bieden die schaalbaar en altijd beschikbaar zijn," zegt John Webster, principal IT advisor, Illuminata Inc. "Klanten die toekunnen met minder storage hebben een groeiende behoefte aan features voor de ondersteuning van high-profile data en applicaties, als ook gebruik van virtuele servers."

De MSA2000 arrays kunnen volgens HP eenvoudig uitgerold worden in fysieke of virtuele serveromgevingen. Daarmee leveren ze een beschikbare en geautomatiseerde infrastructuur. De modulaire arrays ondersteunen ook een breed aanbod aan applicaties, waaronder VMware virtualisatiesoftware. De MSA2000 verlaagt volgens HP de kosten en verhoogt te bezettingsgraad door het gebruik van iedere willekeurige combinatie van SAS of SATA drives. SAS drives voor de beste prestaties, SATA drives voor de laagste prijs per capaciteit.

De uitbreidbaarheid binnen de MSA2000 geeft de mogelijkheid om datagebruik van applicaties te laten groeien. Bijvoorbeeld, kenmerken als redundante powersupply, optionele redundante controllers en automatische failover reduceert de downtime van een bedrijf significant.

Om het risico van dataverlies verder te verlagen, bevat de MSA2000 optionele beheersoftware voor snapshots en clone functionaliteit. Deze nieuwe mogelijkheden voor data duplicatie zijn essentieel voor de bescherming en het stroomlijnen van IT-processen met snelle backup en recovery. Deze meer betrouwbare vorm van dataprotectie biedt ook een constante cache die geen backup van een accu nodig heeft, waardoor er potentieel minder gevaarlijk afval is, zo zegt HP.

Zowel de iSCSI als Fibre Channel MSA2000 arrays zijn een aanvulling op het HP BladeSystem en hebben een ingebouwde beheerconsole voor de setup en configuratie van de storage. Extra hardware of software is niet nodig. Hierdoor past de MSA2000 eenvoudig in de huidige beheeromgeving van klanten met een HP BladeSystem. Zij kunnen al hun blades in een keer configureren, in plaats van blade per blade.

Doordat het HP StorageWorks portfolio flexibel en modulair is, wordt het toevoegen van file services aan de MSA2000 eenvoudiger; door het gebruik van HP ProLiant Storage Servers of een HP StorageWorks EFS Clustered Gateway. Doordat de serverconfiguratie en systeembeheertools overeenkomen met die van de ProLiant server, is er beperkte training voor IT-managers nodig en wordt de administratie vereenvoudigd.

"Onze modulaire storage arrays zijn perfect voor klanten met een beperkt IT-budget, maar met de behoefte aan een oplossing die snel schaalbaar is voor gedeelde storage-omgevingen," zegt Robin Hensley, vice president of Entry Storage, StorageWorks, HP. "Klanten zullen profiteren van de voordelen van de consolidatie van hun storage en features als snap and clone voor de bescherming van hun data."

De MSA2000 disk arrays kunnen worden opgeschaald tot een opslagcapaciteit van 36 terabytes en ondersteunen ofwel 4-Gb Fibre Channel (MSA2000fc) of 1-Gb iSCSI (MSA2000i) host connectivity. De arrays kunnen worden geconfigureerd met tot aan 48 SAS of SATA disk drives, voor een optimale mix van prestaties, kosten en efficiënt energieverbruik.

Volgens analisten was de externe instap-storagemarkt in 2006 2,8 miljard waard dollar. HP is met een marktaandeel van 21 procent marktleider in dit segment, aldus de IDC Q3FY07 Disk Systems Storage Tracker van 5 december 2007.

Prijs en beschikbaarheid

De HP StorageWorks 2000 Modular Smart Array is naar verwachting vanaf maart 2008 beschikbaar, tegen een adviesprijs van vanaf 3395 euro.

Meer informatie over de MSA2000 is beschikbaar op www.hp.com/go/msa2000

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2339295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.