Managed hosting door True

Dell onthult nieuwe EqualLogic iSCSI-arrays

 

Slechts een week nadat de EqualLogic-acquisitie voor 1.4 miljard dollar is afgerond, introduceert Dell een nieuwe iSCSI storage area network-lijn. Hiermee wil Dell grotere bedrijven benaderen die met server-virtualisatie bezig zijn.

Bestuursleden van Dell gaven tijdens een persconferentie op EqualLogics hoofdkantoor in Nashua, VS aan dat de nieuwe PS5000 Series verkocht wordt via EqualLogics en Dells partners en Dells directe verkoopkrachten. Tot de overname door Dell heeft EqualLogic een volledig indirect model gehanteerd.

Conflict met partners
Volgens een EqualLogic-woordvoerder tijdens de live webcast in Londen op 4 februari heeft Dell het partnerkanaal van EqualLogic "met open armen ontvangen". EqualLogics partnerkanaal wordt met de hybride strategie van Dell verbonden. John Joseph, EqualLogics marketing vice president en nu Dells vice president marketing voor Equallogic-producten herhaalde eerdere beloftes van Dell dat EqualLogics partners opgenomen zullen worden in Dells Partner Direct-kanaalprogramma. "Veel onderdelen van het EqualLogic-programma, zoals deal- registratie, zullen worden behouden." EqualLogic-partners profiteren mee van de acquisitie, meent Joseph, omdat ze nu toegang hebben tot Dells volledige portfolio.

Volgens Robert Blaas, brandmanager Enterprise bij Dell Nederland, worden duidelijke afspraken gemaakt om channelconflict te voorkomen. "Het is niet mogelijk voor Dell om alles zelf te doen. We hebben onze partners nodig, niet minst omdat ze het dichtst bij hun klanten staan."

De vraag naar iSCSI-storage neemt snel toe. Daarbij komt dat steeds meer ondernemingen virtualisatie toepassen. Daarmee gepaard neemt de verkoop van san-systemen toe. Volgens Brad Anderson, senior vice president en general manager of Dells business product group, was dat de voornaamste redden voor de EqualLogic-acquisitie. "Dat is ook onze propositie voor de nieuwe PS5000-lijn", sprak hij tijdens de live webcast. Volgens Dell is iSCSI de ideale storage-oplossing in een gevirtualiseerde omgeving.

Tijdens de productdemonstratie in London werd vooral de modulaire schaalbaarheid en eenvoud van implementatie van PS5000 benadrukt. De PS5000-arrays kunnen gecombineerd worden tot een san-infrastructuur van tot 192 terrabytes. Ook zit hem de kracht in automatic load balancing, volgens Dell.

Aanvulling EMC-lijn
De PS5000 wordt gepositioneerd boven Dells entry-level iSCSI PowerVault MD3000i Series en Fibre Channel AX Series storage-producten, en onder de high-end CX Series waar zowel Fibre Channel als iSCSI technologie deel van uit maken.

Volgens Anderson complimenteert de nieuwe PS5000-lijn de AX en CX-producten uit Dells partnerschap met EMC. De EMC-systemen zijn gericht op klanten die gestandaardiseerd hebben op fibre channel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2334362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.