Managed hosting door True

Sun Microsystems neemt mySQL over

 

Sun is van plan om open source aanbieder MySQL voor 1 miljard dollar over te nemen.

Sun's overname van 's werelds meest gebruikte open source database betekent een versterking van Sun's positie op het gebied van enterprise IT. Met Sun's entree in de databasemarkt (wereldwijd geschat op een omvang van 15 miljard) wil Sun leverancier zijn van platforms voor de webeconomie, en een commerciële contributor aan de open source gemeenschap.

Met miljoenen gebruikers, waaronder Facebook, Google, Nokia, Baidu en China Mobile, zorgt MySQL voor een flinke aanvulling van Sun's portfolio. Ook resulteert het volgens Sun in extra groeimogellijkheden voor de open source database in meer traditionele toepassingen en organisaties. De integratie met Sun vergroot volgens de leverancier de commerciële aantrekkelijkheid van MySQL, door onder meer verbeterde serviceondersteuning en een sterk distributiekanaal, met inbegrip van Sun's OEM relaties als Dell, IBM and Intel.

"De acquisitie bevestigt Sun's centrale positie in de wereldwijde webeconomie en versterkt onze andere technologieën, gericht op het mogelijk maken van extreme efficiëntie en groei, voor internetgiganten zowel als voor 's werelds grootste ‘traditionele' organisaties", aldus Jonathan Schwartz, CEO en president van Sun Microsystems. "MySQL's medewerkers en cultuur, gecombineerd met de brede acceptatie binnen het web, sluit ideaal aan op sun's eigen open benadering van netwerkinnovatie. Deze aankondiging is een stimulans voor onze investeringen in gemeenschappen die de basis vormen voor internetinnovatie en voor ondernemingen die technologie als concurrentiemiddel inzetten."

MySQL's open source database wordt breed toegepast, over uiteenlopende besturingssystemen, hardwareplatforms, regio's, sectoren en soorten toepassingen. De aanvullende producten zullen nieuwe markten openen voor Sun's systemen, virtualisatie-, middleware- en storage-platforms.
"De combinatie van MySQL en Sun biedt een enorme kans voor gebruikers en organisaties van elk formaat, die op zoek zijn naar groei, innovatie en keuze", zegt Marten Mickos, CEO van MySQL. "Sun en MySQL delen gelijke idealen - softwarevrijheid, online innovatie en maximale participatie van gemeenschappen en partners."

Van MySQL's database software zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren gedownload, en dagelijks komen daar 50.000 bij. Deze brede acceptatie, gecombineerd met MySQL's kracht op het gebied van Web 2.0, Software as a Service (SaaS), enterprise, telecom en de embedded OEM-markt, zorgt voor een goede aansluiting bij Sun.

De CEO van MySQL, Marten Mickos, gaat onderdeel uitmaken van Sun's senior executive leadership team. MySQL heeft het hoofdkantoor in Cupertino, CA en Uppsala, Zweden en heeft 400 medewerkers in vijfentwintig landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2288188). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.