Managed hosting door True

Wimax, DVB-H en Wifi op één Intel-chip

 

Afzonderlijke apparaten voor bellen, tv-kijken en internetten gaan tot het verleden behoren met een nieuw chipontwerp van Intel. Het bedrijf combineert verschillende technologieën in één systeem.

Consumenten willen overal en altijd de door hen gewenste media bij de hand hebben. Voor mobiel internet gebruiken ze nu een laptop en voor televisie een speciale telefoon. Intel wil daar een einde aan maken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem, software, dat de verschillende technologieën met elkaar verenigt.

Dat meldt Electronics Weekly.

Het gaat vooralsnog om een testopstelling. Het kan nog enige jaren duren voordat het systeem in nieuwe generaties elektronica wordt verwerkt. Een eerste stap in deze richting is te zien bij, bijvoorbeeld, mobiele telefoons die met zowel Wifi als Umts overweg kunnen.

Bas Muns van de Nederlandse 'meshing-pionier' Hopling Technologies reageert tegenover Emerce: "Het is een doorbraak dat ze alles in één verwerken. Het signaal wordt gerenderd in de software. Die is op zijn beurt te upgraden wanneer nodig, bijvoorbeeld om aan standaarden te voldoen. Wij willen iets vergelijkbaars voor onze klanten ontwikkelen." Tot die klanten behoort in Nederland bijvoorbeeld KPN. Hopling levert de meshing-technologie voor de Wifi-diensten op de NS-stations.

Bron foto: GISuser (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2257248). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.