Managed hosting door True

Terug naar het dial-up modem in 2010

 

Video's en muziek op het internet zorgen voor zoveel extra bandbreedte dat het internet de vraag in 2010 niet meer kan bijhouden. Het internet wordt zo traag dat we weer teruggaan naar de tijd van het analoge modem.

De groeiende vraag naar bandbreedte door consumenten en bedrijven zorgt binnen drie jaar voor een gebrek aan netwerkcapaciteit. Dat zegt de Nemertes Research Group na onderzoek. Als het probleem niet aangepakt wordt, dan wordt het internet weer net zo langzaam als toen iedereen nog werkte met dail-up modems, voorspelt het onderzoeksbureau.

"Er zal meer dan één poging nodig zijn om online te kopen of het duurt langer voor dat de nieuwste YouTube-video gedownload is," schrijven de onderzoekers in het rapport. Nemertes-directeur Johna Till Johnson voorspelt: "De leuke dingen op het internet worden zo langzaam, dat je het niet meer gebruikt." Volgens het onderzoeksbureau is er wereldwijd 137 miljard dollar nodig om dit probleem op te lossen.

In Noord-Amerika zal de vraag naar extra bandbreedte het grootst zijn. Alleen daar al moet 42 miljard dollar tot 55 miljard dollar geïnvesteerd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Volgens Larry Irving, mede-voorzitter van de Internet Innovation Alliance, moet er nu geïnvesteerd worden. Anders komt een nieuw bedrijf dat afhankelijk is van het internet, zoals Google of YouTube, niet meer van de grond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2231728). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.