Managed hosting door True

Duitse politie komt niet langs encryptie Skype

 

Het lukt de Duitse politie niet om de encryptie van de internet-telefoniesoftware Skype te kraken. De Duitse politie wil langs de encryptie komen om verdachte personen te kunnen afluisteren.

Met Skype kunnen gebruikers via het internet gratis telefoongesprekken voeren met andere gebruikers.

"We hebben problemen met de encryptie in de Skype-telefoonsoftware", zegt Jörg Ziercke, de baas van de federale Duitse recherchedienst BKA. "We kunnen het niet ontcijferen. We willen nu toegang krijgen tot de kern van de software voordat een gesprek versleuteld of ontcijferd is."

Volgens experts is de software voor Skype en andere VoIP-diensten moeilijk te onderscheppen omdat de software stemdata verzent als kleine pakketjes en deze verstuurt via duizenden routers. Traditionele telefoongesprekken zijn een constante connectie tussen twee partijen.

De Duitse politie vraagt niet aan Skype om een versleutelcode te geven of om ze toegang te geven tot de sofware via een achterdeur. "Er zijn geen gesprekken gaande met Skype. Ik denk niet dat dit zal helpen", aldus Ziercke. Hij wil niet dat de concurrentiepositie van het bedrijf verslechtert. "Ik denk niet dat een provider mee zal werken."

Ziercke drong aan op meer bevoegdheden voor de politie om via internet telefoongesprekken te kunnen afluisteren en via 'Trojaanse paarden' bestanden te kunnen controleren op pc's van verdachten. De politie kan daarmee informatie verzamelen zonder alleen afhankelijk te zijn van telefoontaps.


Bron: Reuters

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2229885). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.