Managed hosting door True

Sun boekt goed resultaat in eerste kwartaal 2008

 

Sun Microsystems heeft goede resultaten geboekt in het eerste kwartaal van boekjaar 2008, afgesloten op 30 september 2007.

De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 3,219 miljard dollar, een stijging van 1 procent vergeleken met de 3,189 miljard dollar in het eerste kwartaal van boekjaar 2007. De brutomarge kwam uit op 48,5 procent van de omzet, een toename van 5 procentpunt vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het nettoresultaat, op basis van GAAP komt uit op 89 miljoen US dollar, wat neerkomt op een winst van 3 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2007 werd nog een verlies geboekt van 56 miljoen US dollar, of 0,02 dollar per aandeel. De operationele kasstroom in het eerste kwartaal bedroeg 574 miljoen dollar. De totale kaspositie aan het eind van het kwartaal kwam uit op 5,193 miljard dollar.

"Wij hebben opnieuw een kwartaal weten neer te zetten met groeiende omzet en winst", zegt Jonathan Schwartz, ceo van Sun Microsystems. "Vooral succesvol waren onze zwaardere systemen, de abonnementgebaseerde identity management software, het Solaris 10-besturingssysteem en onze virtualisatiesoftware.Verdere groei blijft ons hoogste doel voor 2008. We verwachten hierbij veel van onze nieuwe en extreem zuinige UltraSPARC T2 servers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2203955). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.