Managed hosting door True

NEC doet weer mee in supercomputerstrijd

 

De Japanse computerbouwer NEC Corporation zegt IBM en Cray te willen beconcurreren met een nieuwe vector supercomputer, de SX-9. Het bedrijf hoopt een rekensnelheid te halen van 839 teraflops, waardoor het de snelste supercomputer ter wereld wordt.

NEC zegt dat de ware snelheid nog moet worden gemeten, maar rekent op een nooit geziene 839 teraflops. Ook zegt het bedrijf een cpu in de SX-9 te hebben zitten die een piek van 102,4 petaflops zou halen. Momenteel in IBM's Blue Gene/L de snelste met 280,6 teraflops.

Analisten reageren een beetje lauwtjes. Ze stellen dat vector supercomputers niet echt meer van deze tijd zijn. Tegenwoordig zijn vooral geclusterde systemen in trek. Vector supercomputers maken nog slechts 1,2 procent uit van de top 500-lijst van supercomputers.

Niettemin is de nieuwste computer van NEC is tegen maart beschikbaar. Het apparaat kan voor 18.000 euro per maand gehuurd worden. In drie jaar tijd wil de onderneming er ook zevenhonderd  verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2192747). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.