Managed hosting door True

Iaso Backup: 'Er kunnen nog honderden resellers bij'

 

Iaso Backup Technology, dat eindgebruikers via resellers online back-updiensten aanbiedt, zegt dat het nog openstaat voor honderden resellers om samen zaken te doen.

Dit zegt Rob Verbeek, directeur van Iaso Backup. Het bedrijf levert de online dienst Iaso Backup Bank aan het mkb en de grootzakelijke markt en werkt met twee soorten partners. Dat zijn de associates, die Iaso Backup verkopen, en de back-up service providers (bsp's). Volgens Verbeek zijn er steeds meer it-resellers die zijn online back-updienst verkopen. "We hebben het aantal bsp's flink uitgebreid, onder andere met KPN, Switch Automatisering en Bossers & Cnossen. Er kunnen echter nog meer resellers bij. Ik denk dat we kunnen uitbreiden tot ongeveer 500 resellers. We bedienen hen via distributeurs Portland Europe en Acal. De associate resellers hoeven niet te investeren in onze producten. Ze kopen onze software in en bieden het als managed service aan hun klanten aan. De bsp's moeten wel investeren, maar dat verdienen ze meestal binnen zes tot zeven maanden terug. Veel partners richten zich op verticale markten, zoals op hotels. Ze kunnen daardoor meer klanten aantrekken en daardoor wordt de tijd waarin ze hun investering terugverdienen korter."

Vertrouwen
Volgens Verbeek hebben resellers niets te vrezen van de back-updienst die KPN nu levert. Deze is gebaseerd op de technologie van Iaso Backup. KPN koos van de veertien storage-aanbieders die meededen aan een tender Iaso Backup als partner. "Back-up heeft te maken met vertrouwen; de reseller heeft vaak een vertrouwensrelatie met zijn klant. Online back-up is een oplossing die ervoor zorgt dat de klant geen zorgen heeft over de beschikbaarheid van zijn data. Een reseller geeft zijn klant daarbij een full-service propositie en de dienst van KPN is meer een doe-het-zelf propositie. Daarnaast is de markt voor online back-up tot nu toe voor tien procent bediend, er zijn nog 600.000 potentiële klanten over. Er bestaan dus volop kansen voor resellers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2163789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.