Managed hosting door True

Intel stelt usb 3.0 voor

 

Intel heeft 18 september de usb 3.0 voorgesteld: de opvolger van de huidige usb 1.1 en 2.0-standaarden. Usb 3.0 moet tot tien keer sneller worden.

De technologie wordt meeontwikkeld en gesteund door HP, Microsoft, NEC, NXP Semiconductors en Texas Instruments.

De technologie zal vooral handig zijn voor snelle 'sync & go' toepassingen tussen pc's en mobiele apparaten. Intel zegt dat er een steeds groter wordende behoefte aan snellere dataoverdracht is, nu mobiele toestellen steeds meer geheugen aan boord hebben. Usb 3.0 zal volledig backwards compatible zijn en even makkelijk in- en uitplugbaar zijn als de huidige usb-standaarden. Naast een flinke snelheidswinst - al is het nog afwachten of de theoretische verhoging ook écht gehaald wordt - is de usb 3.0 specificatie ook geoptimaliseerd qua stroomverbruik.

In de persmedeling zegt Jeff Rayencraft, technologiestrategist bij Intel, dat "usb 3.0 de volgende logische stap is voor 's werelds meest gebruikte aansluitstandaard bij pc's. De digitale tijden van nu rekenen op snelle en betrouwbare aansluitingen om onze enorme hoeveelheid data over te brengen." Mogelijk kan de vernieuwde usb-standaard ook de zakelijke backupmarkt aanzwengelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2136933). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.