Managed hosting door True

Lenovo toont interesse in Seagate

 

De consolidatie in de hardwaresector duurt voort. Nadat harde schijvenfabrikant Seagate al concurrent Maxtor had overgenomen, is het nu zelf doelwit van overname-intenties.

De Chinese pc-producent Lenovo heeft plannen uiteengezet om de Amerikaanse harde schijvenproducent Seagate over te nemen. Het overnamedoelwit zegt niet zomaar te koop te zijn, maar als het bod hoog genoeg is kan een koop moeilijk te blokkeren zijn. Lenovo is groot in zijn thuisland en zette zich drie jaar geleden in één klap op de internationale kaart met de koop van IBM's pc-divisie.

Net als toen bij de overnameplannen voor de - lange tijd verlieslijdende - pc-tak van IBM maken ook nu Amerikaanse overheidsbeambten zich zorgen over de overdracht van technologie. Enerzijds het verlies van technologie voor de Verenigde Staten, anderzijds de aanwinst daarvan voor het nog altijd communistische China.

IBM en Lenovo hebben toen bepaalde maatregelen moeten nemen om de geavanceerdere technologie en productie van IBM, bv diens servers, strikt te scheiden van zijn pc-activiteiten. Sommige leden van de Amerikaanse overheid stellen dat harde schijven ook hoogwaardige technologie zijn. Dit onder meer vanwege de enorme datahoeveelheden, de economische en maatschappelijke afhankelijkheid daarvan én de voor- en nadelen van encryptie, al dan niet door de harde schijf zelf verzorgd. Seagate levert al enkele modellen die dat kunnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2108822). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.