Managed hosting door True

Exanet stelt Nederland centraal in Europa-strategie

 

Met het vestigen van zijn hoofdkantoor in Amsterdam en een reeks op hand zijnde aanstellingen wil leverancier van NAS software Exanet duidelijk maken dat het de Europese markt serieus neemt en Nederland daar een centrale rol in speelt. Exanet beschouwt NetApp hier als zijn grootste concurrent.

Een exacte datum voor de opening van het pand en de aanstellingen is nog niet vastgesteld. Wel opereert er al een Exanet medewerker vanuit Amsterdam om een en ander voor te bereiden. CRN sprak onlangs met Hugo Georlette, Exanets VP sales & marketing EMEA en APR.

"We zijn heel serieus over het vestigen van een indirect kanaal in Europa. We zien Nederland als het groeicentrum in deze regio. Amsterdam is voor onze expansieplannen een mooie centrale locatie. Onze satellietkantoren in Engeland, Frankrijk en Duitsland rapporteren aan ons Nederlandse hoofdkantoor.

Het bedrijf zal ongeveer 20 lokale mensen in dienst nemen voor de verkoop- en partnerondersteuning. Er zijn nog geen concrete verkoopsactiviteiten. Wel is IBM al aangesteld als partner. Georlette verwacht in 2008 met sales-activiteiten van start te kunnen gaan.

"Het is nog te vroeg om concrete gegevens te vermelden, maar we hebben de Nederlandse markt bestudeerd en zijn heel positief over onze mogelijkheden hier. We zien NetApp als onze grootste concurrent, maar we hebben enkele voormalige NetApp executives in dienst, waaronder Mark Winger." Georlette denkt dat resellers deze kans vooral moeten nemen want er is geen investering nodig en de marges bij Exanet zijn hoog.

Exanet heft zijn operaties al aanzienlijk uitgebreid bij onze Engelse westerburen, met in Groot Brittannië zijn partnerovereenkomsten gesloten met IBM, Digital Networks Europe, ERA, Incentra Solutions, Esteem, Application Performance (AP) and Posetiv. Exanets voornaamste oplossing is de ExaStore, een ICM solution en zijn ExaSearch enterprise-class search engine die via zijn kanaalpartners wereldwijd verkocht wordt. Exanet hanteert een volledige indirecte aanpak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2057092). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.