Managed hosting door True

Verbatim neemt SmartDisk over

 

Verbatim, specialist in opslagmedia, en het moederbedrijf Mitsubishi Kagaku Media (MKM) hebben de Amerikaanse storagefabrikant SmartDisk Corporation overgenomen.

SmartDisk is een Amerikaanse producent van storageproducten en vooral bekend om zijn externe harddrives en zijn producten voor digital imaging. De overname omvat niet alleen de activiteiten op het gebied van externe harddrives en digital imaging, maar ook alle technologie, patenten en merken.

Door de combinatie van de producten van SmartDisk en het bestaande productassortiment van Verbatim, dat onder meer bestaat uit CD's, DVD's, USB-sticks, flash memory cards en externe harddrives, kan Verbatim een uitgebreide lijn van optische, magnetische en flash memory opslagmedia aanbieden.

"De activiteiten met betrekking tot externe en portable hard disks van SmartDisk vormen een goede aanvulling op de bestaande activiteiten van Verbatim", zei Shigenori Otsuka, president van MKM in een toelichting. "Er worden nu al plannen ontwikkeld om onze positie op het gebied van removable storage producten met behulp van onze gezamenlijke technologie, productontwikkeling en marketingactiviteiten verder uit te breiden. De moderne consument en werknemer vragen namelijk om een complete range van draagbare opslagproducten, die varieert van hard disks, optische opslagmedia en flash memory.."

De behoefte aan een snelle en gemakkelijke manier om datafiles, presentaties, foto's, muziek en video op te slaan, te transporteren en uit te wisselen leidt tot een explosieve groei van de verkoop van removable storage apparatuur. IDC voorspelt bijvoorbeeld, dat er in 2008 meer dan 6 miljoen externe hard drives verkocht zullen worden. Dat is een stijgijng van 58 procent ten opzichte van de 3,8 miljoen exemplaren, die in 2006 verkocht werden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2043351). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.