Managed hosting door True

Documentum 6 gepresenteerd op EMC World

 

Op EMC World 2007 in Orlando ging de lancering van de nieuwe versie van het enterprise content management platform (ecm) Documentum 6 niet onopgemerkt voorbij.

Aanvankelijk was de software Documentum enkel geschikt voor documentbeheer bij bedrijven. Nu bestaat het product uit documentcapturing over (vaste, rich of web) content management tot archivering, compliance, collaborative werk en procesbeheer. Het pakket omvat maar liefst 170 producten en functionaliteiten.

Vandaar dat de klanten zich de vraag stellen: hoe ‘business value' halen uit zulk een aanbod? Om daarop te antwoorden heeft EMC zijn nieuwe platform, Documentum 6, onthuld, dat voortaan 4 geïntegreerde suites omvat: knowledge worker (opzoekingen in bedrijfsdocumenten, collaborative workspaces, documentbeheer), transactional processes (beheer van inkomende documenten, automatisering/optimalisering van processen en afhandeling van uitgaande documenten voor de repetitieve documenten als verzekeringspolissen), interactive content (beheer van rich en web content, ter beschikking stelling van multichannel content) en archiving and compliance (archivering van mails, bestanden en data, ‘retention and records management', ‘legal discovery and investigation').

Documentum 6 evolueert trouwens naar een services oriented architecture (soa) en zal dra ook Web 2.0 ondersteunen. De verschillende componenten van D6 zullen in fases op de markt komen in de komende 6 tot 9 maanden.

Vorig jaar was het aanbod voor documentbeheer en archivering van EMC goed voor een omzet van 685 miljoen dollar (een groei van 41 procent) met een personeelsbestand van 2600 mensen.

Bron: Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1987658). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.