Managed hosting door True

EMC verwacht flinke groei van data informatie

 

EMC verwacht de komende jaren een enorme groei van data informatie, zowel in de zakelijke markt als in de consumentenmarkt. Uiteraard wil de storage leverancier met zijn oplossingen daarvan profiteren.

De data die in de informatie structuur is opgeslagen moet gemakkelijk en veilig beschikbaar aan gebruikers worden gesteld, aldus Joe Tucci, ceo van EMC. Hij zei dit tijdens een keynote op EMC World 2007 in Orlando, waar ruim 7000 klanten, partners en werknemers aanwezig zijn. Tucci: "Opgeslagen informatie is belangrijk voor alle organisaties. Informatie moet daarbij snel, eenvoudig en efficiënt worden opgeslagen en opvraagbaar zijn. Gebruikers willen met elk soort apparaat, waar ze ook zijn, altijd snel over informatie beschikken."

Volgens Tucci wordt veel informatie opgeslagen op disk arrays, harde schijven die door een aantal storage leveranciers worden geleverd, onder andere door EMC. Hij refereerde aan een onderzoek van marktonderzoeksbureau IDC. Daaruit blijkt dat in 2006 in totaal 161 exabytes aan data werd opgeslagen. In 2010 wordt dat 988 exabytes, aldus EMC. "Dat is bijna 1 zetabyte", aldus Tucci. Volgens hem vindt er een enorme groei van data plaats in de consumentenmarkt. Dat komt doordat steeds meer mensen digitale beelden, bijvoorbeeld gemaakt met camera's en telefoons, opslaan. Ook online communities spelen volgens Tucci een rol in de groei van storage, zoals LinkedIn, YouTube, flickr, Myspace.com, Secondlife en Facebook. Tucci zei dat mensen met grote groepen tegelijk vaak dezelfde data opvragen, zoals op YouTube. Hij presenteerde een grappige videoclip die op YouTube te zien is van een man die het Eurohit liedje ‘Dragostea din tei' van O-Zone nazingt. Deze clip werd wereldwijd veel opgevraagd, aldus Tucci.

Tucci zegt met de ‘EMC Information Infrastructure' in te spelen op de groeiende vraag naar storage oplossingen om data op te slaan. Onder de EMC Information Infrastructure vallen een aantal storage gebieden: Networked storage, Availability, Continues Data Protection (CDP), Security, Archive, Intelligent Information Management, Enterprise Content Management (ECM), Virtualisation en Resource Management.

Volgens Tucci worden deze oplossingen samen met tal van (alliantie) partners in de markt gezet om informatie infrastructuren van klanten te ondersteunen. Tucci: "De missie van EMC is om informatie veilig, gemakkelijk en snel beschikbaar te stellen."

Tucci zei tot slot dat EMC zijn oplossingen voor goede doelen inzet. Dat gaat via het EMC Heritage Trust Project. De focus ligt op het archiveren van historisch materiaal, waarbij wereldwijd wetenschappelijke instellingen van kunnen profiteren, aldus Tucci. EMC levert hierbij onder andere oplossingen aan projecten van de UNESCO, de JFK Library en het Smithsonian Institute in Washington D.C. Tucci: "We doen goede zaken en daar zijn we dankbaar voor. Daar doen we graag wat voor terug."


Rapport IDC over groei storage tot 2010:
http://www.emc.com/about/destination/digital_universe/index.jsp?hpid=1


Liedje O-zone, Dragosta Din Tei (A.K.A Numa Numa)
http://www.youtube.com/watch?v=vqr2q3YPu4E


EMC Heritage Trust Project
http://www.emc.com/about/destination/index.jsp?hpid=1

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1984470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.