Managed hosting door True

iTactic biedt groene ict-beheerdiensten

 

Ict-dienstverlener iTactic biedt voortaan groene ict-beheerdiensten aan.

iTactic bemerkte dat veel van zijn klanten de capaciteit van de eigen hardware-omgeving niet volledig benutten. Hierdoor wordt onnodig veel stroom verbruikt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van hardware die moeilijk recyclebaar is. Als oplossing voor deze extra belasting van het milieu biedt iTactic nu zijn gedeelde, milieuvriendelijke oplossingen aan.Naast het aanbieden van groene stroom voor al zijn klanten, wil iTactic hiermee een extra stap zetten in de richting van milieubewust ondernemen. De ict-dienstverlener biedt nu capaciteit die voor meerdere klanten inzetbaar is. Zo kan de totale capaciteit van de hardware efficiënt worden gebruikt waardoor er minder belasting is voor het milieu. Daarnaast wordt het stroomverbruik van de klant omlaag gebracht wat terug te zien is in de kosten. Voor de afnemer betekent het gebruik van de groene diensten geen extra kosten.

Naast het verantwoord ondernemen, heeft deze oplossing nog andere bijkomende voordelen. Denk aan de mogelijkheid voor het snel toevoegen van capaciteit, de zekerheid van beschikbaarheid van een datacenter en back-ups op andere lokaties. Daarnaast biedt de ict-dienstverlener verschillende manieren om het netwerk te beveiligen om de beschikbaarheid en de veiligheid te waarborgen.

"Iedereen wordt zich steeds bewuster van het milieu. Wij vinden dat wij mee moeten helpen aan het behoud van onze planeet. Als we door het aanbieden van groene ict-diensten een steentje bij kunnen dragen, doen wij dat natuurlijk graag. Daarnaast is het mooi dat wij ook onze klanten bewuster kunnen maken en op weg kunnen helpen naar maatschappelijk verantwoord ondernemen", aldus Jacq van Brussel, manager operations bij iTactic.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1968393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.