Managed hosting door True

NetApp wil solutions-gerichte resellerbasis

 

NetApp's marktaandeel loopt op. De onlangs in Amsterdam gehouden NetApp dag trok meer bezoekers dan ooit: ruim 450 bezoekers en 20 deelnemende technologie en reselling partners. Sinds september heeft de fabrikant 40 nieuwe resellers getraind.

Samen met distributeur SNE wordt er hard gewerkt aan een solutionsgerichte resellerbasis, vooral doormiddel van training.

"Datamanagement hoort thuis in het storagenetwerk en niet meer in de server. Pas als deze break out volledig is gerealiseerd, is een structurele vereenvoudiging in datacenter operaties mogelijk", luidt de boodschap waarmee Network Appliance de Nederlandse storagemarkt interrumpeert.

Waarin zit NetApps aantrekkingskracht voor resellers? CRN sprak onlangs met Theo van Teylingen, country director Network Appliance Nederland.

"NetApp is heel selectief in het aanstellen van nieuwe partners omdat zijn propositie gebaseerd is op een enkel hoog geïntegreerd operating systeem, DataON-Tap. Hiermee lost NetApp alle domeinen van datamanagement, enterprise SAN, dataconsolidatie, archivering, snelle datarecovery, compliance en security en business continuity planning op met een enkele oplossing. Dat is niet gebruikelijk, en daarom zoekt NetApp resellers die in de boodschap geloven en bereid zijn om daarin te investeren", vertelt Van Teylingen.

De tevredenheid van klanten over de oplossing betekent dat NetApp inderdaad iets te bieden heeft. Het resultaat: 35 procent groei per jaar. Voor resellers is de drempel ook redelijk laag: volgens Van Teylingen kunnen ze NetApp op ieder niveau inzetten. "Als je ons instelt gaat het automatisch", zegt hij. De technologie is ook bij uitstek geschikt voor upselling.

"De klant is nu al afhankelijk van resellers voor data management. Daarom moeten wij onze programma's richten op de reseller sterker maken in zijn solutions aanpak", aldus Van Teylingen.

SNE heeft een NetApp democenter in Hilversum, waar zowel resellers als klanten getraind kunnen worden op NetApp apparatuur. Daarnaast heeft de distributeur samen met NetApp een aantal complete iSCSI bundels geïntroduceerd onder het "ThreeBees programma". Edgar Beck, managing director SNE, legt uit: "De bundels gebruiken dezelfde technologie die ook door grotere bedrijven en instellingen wordt gebruikt. Maar nu is NetApp ook in de prijsklasse van het mkb verkrijgbaar."

Het ThreeBees programma is onlangs uitgebreid met een 6de configuratie, de FAS270 4,2TB. Volgens SNE: "Dit om aan de groeiende vraag uit de markt te voldoen. De ervaring van resellers met de ThreeBees bundels is dat de oplossingen makkelijk te positioneren zijn en er een gezonde marge op valt te verdienen".

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1958806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.