Managed hosting door True

Tandberg Data en Quantum beëindigen oem-deal

 

Quantum en Tandberg Data zetten een punt achter hun oem-samenwerking. Een reden voor het stopzetten wordt er niet gegeven.

Quantum leverde DLT-producten en LTO-drives voor Tandberg Data's storageproducten. Tandberg Data ontwikkelde de LTO-drives echter ook zelf en waarschijnlijk is dan ook de reden dat Quantum geen producten meer wilde leveren aan zijn eigen concurrent. Beide bedrijven willen niet ingaan op het verbreken van de samenwerking en een woordvoerder van Tandberg Data zegt alleen maar dat ‘Tandberg Data zich meer op de eigen producten wil gaan richten en deze verder gaat ontwikkelen en verbeteren'.

Nu Tandeberg Data op eigen kracht verder gaat zit Quantum met een afnemer minder. Dit betekent echter niet persé dat ze ook minder zullen afzetten, want Freecom springt in het Tandberg Data-gat. "Wij gaan ons juist meer op deze producten richten en gaan proberen extra marktaandeel te pakken", klinkt Jan-Willem Meinesz, sales director North Europe bij Freecom, strijdlustig. "Tandberg Data deed de LTO-drives al zelf en ze kochten de DTL-producten bij Quantum in. Ik denk dat ze nu hun DTL-klanten bij hun LTO-groep gaan proberen onder te brengen. Wij azen echter ook op deze klanten en we zijn dan ook verschillende acties via onze distributeurs aan het opzetten. Copaco en ETC Pluz zijn zelfs al marketingplannen aan het opstellen. Feit is dat wij juist meer bij Quantum gaan inkopen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1957673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.