Managed hosting door True

Samsung gaat Memory Sticks produceren

 

Samsung Electronics gaat onder licentie vanaf het derde kwartaal van 2003 de Memory Stick geheugenmodules van Sony produceren.

Hiertoe hebben de bedrijven een overeenkomst gesloten die verder gaat dan de aanvankelijke overeenkomst die in augustus 2001 gesloten werd. Toen kwamen de bedrijven overeen om de Memory Stick toepasbaar te maken voor diverse producten van Samsung. De huidige licentie-overeenkomst betekent dat Samsung ook de Media Stick zelf gaat produceren. Wanneer deze productie in het derde kwartaal van 2003 gestart wordt zal Samsung bundels gaan leveren van Memory Stick-producten en de opslagmedia, maar zal ook onder eigen naam afzonderlijke Memory Sticks leveren. Bovendien wordt de Memory Stick-productlijn die onder de overeenkomst van 2001 valt, verder uitgebreid. Met de overeenkomst versterkt Samsung, momenteel ’s werelds grootste fabrikant van NAND-type flash geheugen, haar positie in een snelgroeiende markt. Sony heeft berekend dat er per april 2003 40 miljoen producten geleverd zijn die gebruik maken van de Memory Stick opslagmedia. De vraag naar geheugenkaarten zal nog verder toenemen door de enorme toename van digitale camera-verkopen, verwacht Sony. In juli sprak het bedrijf nog de verwachting uit dat het dit jaar 10 miljoen digitale camera’s zal leveren, vergeleken met 8 miljoen vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.