Managed hosting door True

Column

Blu-ray disc-schijven: alleen voor consumenten?

 

Terwijl de wereld zich opmaakt voor de HD-revolutie, komen er op dit gebied steeds meer producten op de markt: van camcorders en spelconsoles tot Hollywood-films en digitale televisie. In deze HD-beweging nemen de optische blu-ray disc-schijven, die gebruikmaken van de unieke blauwe lasertechnologie, een centrale plaats in. Met een opslagcapaciteit van maximaal 50 GB per schijf op beschrijfbare en herschrijfbare media is deze technologie tevens bijzonder geschikt voor gegevensopslagdoeleinden als back-ups en archivering. Met hoge overdrachtssnelheden en snelle directe toegang tot gegevens bieden de optische blu-ray disc-schijven alles wat nodig is op het gebied van gegevensopslag.

De prijs van blu-ray disc-schijven en -media zal sterk worden beïnvloed door de toenemende vraag, die de productiehoeveelheid omhoog zal stuwen. Hierdoor zullen de productiekosten afnemen en zal het productieproces van blu-ray disc-schijven en -media steeds efficiënter worden. Onder deze ideale omstandigheden zal de blu-ray disc toonaangevend worden op de consumentenmarkt voor gegevensopslagsystemen. Bovendien biedt de optische blu-ray disc-schijf een veelomvattende lees- en schrijfcompatibiliteit voor cd's en dvd's, waarmee het een perfect medium wordt voor software-installatie en voor het uitwisselen van gegevens.

De blu-ray disc-schijven die nu op de markt komen, hebben een groot potentieel, maar de nieuwe technologie vormt wel een uitdaging voor haar gebruikers. De implementatie van een blu-ray disc-schijf als back-upmedium lijkt vrij gemakkelijk en kost weinig tijd, maar de HD-functies voor het afspelen en bewerken van videomateriaal vereisen geavanceerde systemen. Om een voorbeeld te noemen: voor het afspelen van films met kopieerbeveiliging moet een keten van interactieve apparaten de ingebouwde kopieerbeveiliging-algoritme in de gaten houden, van de schijf via de grafische plaat naar het HD-scherm.

Blu-ray heeft een enorm potentieel. Deze schijven zijn niet alleen bedoeld voor consumenten die op de HD-technologie willen overstappen, maar ook voor it-specialisten die verantwoordelijk zijn voor back-up en archivering van waardevolle gegevens.

Christoph Cyrol
Product Marketing Manager - Retail Optical
IT Peripherals, Sony Europe

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1809136). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.