Managed hosting door True

BIT en IASO introduceren nieuwe diensten

 

Zakelijk internet service provider BIT introduceert in samenwerking met IASO Backup Technology drie nieuwe disk-back-up-diensten. IASO levert de software die ervoor zorgt dat back-ups sneller en veiliger plaatsvinden. BIT biedt de dienst aan en levert de hardware.

BIT biedt de back-up-dienst aan voor zowel UNIX- als Windows-gebruikers die hun apparatuur in een van de datacenters van BIT hebben ondergebracht. De remote back-up-dienst is voor gebruikers met apparatuur op een andere locatie. Dit kan een fileserver zijn in het eigen netwerk via een DSL-verbinding of notebooks van medewerkers die onderweg zijn en een UMTS-verbinding gebruiken. BIT-dealers kunnen de remote back-up-dienst ook aanbieden als ‘white label'-dienst. Dealers kunnen dan hun eigen logo plaatsen in zowel de cliënt-software als de webpagina, waar klanten kunnen bekijken of hun back-up is gelukt en hoeveel diskruimte hun back-up inneemt. BIT garandeert optimale beschikbaarheid van de de back-up-data, omdat de opslag van de data - door een storage cluster van Sun - verdeeld is over de twee BIT-datacentra die onderling met een glasvezelring zijn verbonden. De data wordt zo continue gesynchroniseerd. Zo garandeert BIT optimale beschikbaarheid van de data. Indien er toch een volledig herstel van data nodig is, hebben klanten in het datacenter van BIT bandbreedte genoeg om dit te doen via hun netwerkverbinding. Klanten met onvoldoende bandbreedte kunnen bij calamiteiten de restore uitvoeren in het datacenter van BIT. Bij de back-up-dienst voor UNIX-gebruikers wordt de open source tool Rsync gebruikt en voor Windows wordt gebruik gemaakt van de speciale cliënt software van IASO Backup Technology.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1802690). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.