Managed hosting door True

Dupaco gestart met verkoop XenSource via partners

 

Distributeur Dupaco is gestart met verkoop XenSource, leverancier van virtualisatiesoftware. Inmiddels zijn er een aantal Nederlandse partners die de oplossingen van XenSource voor Windows- en Linux-omgevingen in datacenters verkopen.

Erik Monninkhof, directeur van Dupaco vertelt: "We verkopen XenSource via een 2-tier model, uitsluitend via partners. Er zijn veel kansen voor onze partners, omdat steeds meer IT-systemen worden gevirtualiseerd. Sinds kort hebben we al wat partners die XenSource verkopen, bijvoorbeeld Comparex en Webflex. Daarnaast hebben we nog tien andere geïnteresseerde partners."
Peter Levine, president en ceo van XenSource, vervolgt: "We verkopen onze software geheel indirect, dus partners komen nooit een directe salesforce van ons tegen want die hebben we niet. Onze scherp geprijsde software is geschikt voor het virtualiseren van Linux- en Windows omgevingen. We betreden ook de markt waarin VMware zeer sterk is. VMware is overigens een mooi bedrijf en het heeft goed werk aflevert. VMware heeft iedereen in de markt er goed van bewust gemaakt door te verkondigen dat virtualisatie zeer belangrijk is."
XenSource heeft een speciaal partnerprogramma voor resellers, maar ook voor ISV's, waarbij samen software oplossingen worden ontwikkeld. Een ISV zoals Citrix doen er bijvoorbeeld aan mee. Ook zijn er overeenkomsten met de grote oem-leveranciers, zoals HP en IBM. Ian Pratt, chief science officer en grondlegger van XenSource bij de Britse universiteit van Cambridge, vertelt: "De laatste jaren zien we dat steeds meer Fortune 500 bedrijven interesse tonen in XenSource. We leveren veel additionele tools rond onze virtualisatiesoftware. Onze software werkt op alle hardware."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1798237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.