Managed hosting door True

NetApp richt pijlen op glasvezel

 

Na al eerder een hele nieuwe datacenter-strategie te hebben aangekondigd, komt storageleverancier NetApp nu met een vervolgstap. Het bedrijf gaat zich na NFS en iSCSI nu ook op glasvezel richten.

NetApp had glasvezel wel al in het portfolio, maar deed daar volgens eigen zeggen niet voldoende mee. “We moeten meer uit die markt halen”, meent Aad Dekkers, director productmarketing EMEA bij NetApp. “Nas of san via NFS of iSCSI is ongeveer 80 procent van onze business en daarbij blijft glasvezel dus achter. Daarom vullen we ons portfolio nu aan met producten die op glasvezel gericht zijn. Hiermee gaan we dus direct de concurrentie aan met HP en EMC.”

Nieuwe resellers
Dat NetApp zich nu actiever op glasvezel gaat richten, betekent automatisch ook een andere marktbenadering. Verschillende NetApp-partners zijn hier al bekend mee, maar die resellers die niets van glasvezel weten, krijgen hulp van de fabrikant. Dekkers: “Wij zijn relatief nieuw binnen glasvezel en moeten er dus voor zorgen dat we iets extra’s bieden om ons te kunnen onderscheiden. Dit denken we te kunnen bereiken door softwareproducten toe te voegen waarmee onze partners ook aanvullende services kunnen verlenen. Daarnaast hopen wij dat deze benadering ook nieuwe resellers trekt om onze producten te verkopen.”
De volgende stap in de datacenter-strategie houdt de introductie in van enkele nieuwe releases en producten. Zo wordt de FAS3000-lijn uitgebreid met de FAS3070 waarmee modulaire storage mogelijk wordt. Ook komt NetApp met uitbreiding op de huidige glasvezel san-oplossing, zodat een 4 Gb-infrastructuur ondersteund wordt. Binnen de NetApp Managebility Software Family wordt de Application Suite aangevuld met SnapManager for Exchange 4.0 en SnapManager for Oracle 2.0. De Data Suite krijgt een nieuwe enterprise release van Virtual File Manager en een speciale migratieversie hiervan is zelfs helemaal nieuw. Ook is aan deze suite Protection Manager toegevoegd. De Storage Suite is uitgebreid met CommandCentral Storage en ook komt NetApp met verschillende implementatieservices ter ondersteuning van Microsoft Exchange, SQL Server en Oracle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1757795). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.