Managed hosting door True

Sun Microsystems neemt Kealia over

 

Sun Microsystems neemt ontwikkelaar van servertechnologie Kealia over. Andy Bechtolsheim, oprichter van Kealia, keert daardoor terug bij Sun.

Sun Microsystems neemt Kealia over, een particuliere onderneming uit Palo Alto, Californië. Kealia, opgericht en geleid door Andy Bechtolsheim, is ontwikkelaar van geavanceerde servertechnologie. Met de overname van Kealia krijgt Sun niet alleen de beschikking over de technologie van Kealia, direct toepasbaar voor de eigen server-tak, maar ook een technologie-leider, een IT-visionair en één van de beste computerarchitecten ter wereld. Andy Bechtolsheim was mede-oprichter van Sun Microsystems en vice president technology van 1984 tot 1995, naast diverse andere functies waaronder chief architect van Sun’s workstation productlijn.

'Het is geweldig om Andy (Bechtolsheim) weer terug te hebben bij Sun', zei Scott McNealy, Chief Executive Officer van Sun Microsystems Inc. 'We zijn dit bedrijf 20 jaar geleden samen gestart toen we nog op de Stanford University zaten en hebben er ongelofelijk veel zin in om weer samen te werken. De terugkeer van ’employee number one’ is een soort ’back to the future’ voor Sun en betekent een start van een nieuwe innovatiegolf bij het bedrijf. Blijf ons volgen. Andy is altijd uiterst productief geweest voor Sun, en is min of meer de uitvinder geweest van het bouwen van ’Ferraris’ uit standaard onderdelen.'

'Ik ben erg enthousiast om weer bij Sun te kunnen werken aan een nieuwe generatie servers, desktops en storage-producten', aldus Bechtolsheim. 'We zullen in de komende jaren een aantal grote innovaties zien op dit gebied en ik verheug me erop om bij Sun deze visie te realiseren.'

Sun verkrijgt Kealia via een aandelenruil en wordt definitief in het derde of vierde kwartaal van Sun’s boekjaar. Binnen Sun zal Kealia verder gaan als de Advanced Systems Technology groep binnen Sun’s Volume Systems Products organisatie. Bechtolsheim wordt bij Sun senior vice president en chief architect binnen de Volume Systems Products groep, rapporterend aan Neill Knox. Hij wordt tevens lid van Sun’s Executive Management Group, onder leiding van McNealy.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/172196). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.