Managed hosting door True

IBM koopt Zwitsers virtualisatiebedrijf

 

IBM heeft het Zwitserse virtualisatiebedrijf Rembo Technology gekocht. Met de technologie kan IBM meer geld halen uit een virtuele infrastructuur met minder werk. Financiële details over de overname zijn niet vrijgegeven.

IBM wil met deze aankoop zijn Tivoli beheer- en virtualisatietools versterken. Rembo maakt virtualisatiesoftware, waarmee bedrijven het installeren en upgraden van besturingssystemen kunnen automatiseren. Bovendien kan de software een virtuele machine formatteren als een gebruiker uitlogt. Eerder al kocht het bedrijf CIMS Labs. De software daarvan houdt het gebruik van servers, storage, netwerken en databases, applicaties en besturingssystemen in virtuele omgevingen in de gaten. Deze software werd ook al opgenomen in de Tivoli divisie.

IBM brengt de software van Rembo onder in de Tivoli software divisie, waarbij de technologie wordt geïntegreerd met Tivoli Provisioning Manager en IBM Director software. Daarnaast wordt de technologie onderdeel van de Virtualization Engine software, hardware en services. De deal zal rond Q2 van 2006 afgerond zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1488808). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.