Managed hosting door True

Tridion krijgt prijs voor content management

 

AMSTERDAM - De Rising Star Award van Deloitte & Touche voor veelbelovende jonge techbedrijven gaat dit keer naar Tridion, leverancier van content management software.

Het belangrijkste product van Tridion is DialogServer, een XML-platform voor websites van grote ondernemingen. Dialog zorgt voor het structureren van webinformatie. Deloitte & Touche neemt - in samenwerking met het blad Quote en bedrijfscouveuse Twinning - het initiatief voor de Technology Fast 50 bedrijvenhitparade, om de aandacht te vestigen op het belang van technische ontwikkelingen in Nederland en meer aansluiting te krijgen bij de VS. De winnaars van de Rising Star en de Top3-bedrijven van de Fast 50 nemen deel aan de jaarlijkse Technology Fast 500 CEO Summit in de Verenigde Staten. Tridion is gekozen door een jury bestaande uit Adam Curry (United Resources of Jamby), Jort Kelder (Quote), Michiel Westermann (Twinning), Karel Bakkes (Partner Deloitte & Touche), Wouter Gort (Small Business Link), Scott King (Deloitte & Touche, iCity) en prof. H. de Wilt (TU Eindhoven). "Tridion is als winnaar gekozen gezien het hoge innovatieve gehalte van de technologie, het proven concept (aantal zeer welklinkende klanten) en de funding die net is binnengehaald. Dit geeft Tridion de ruimte door te groeien. Tevens lijkt het businessmodel voldoende waarborgen te bieden voor toekomstige omzetgroei", aldus Karel Bakkes. De nummers twee tot en met tien op de Rising Star-lijst zijn Q-go uit Amsterdam; Careerfever uit Den Haag; Tryllian uit Amsterdam; GopherPublishers uit Groningen; Gamegate uit Amsterdam; Smarthaven uit Amsterdam; Metrixlab.com uit Rotterdam; Siennax uit Amstelveen en Wannahaves uit Amsterdam. Met DialogServer, gebaseerd op open standaarden, kunnen bedrijven online informatie uitwisselen met hun klanten, partners, leveranciers en medewerkers en online kanalen aanwenden om naamsbekendheid te ontwikkelen en inhoud een lokaal karakter te geven. Klant van Tridion zijn onder meer Visa, Scania, de KLM, Ericsson, Wolters Kluwer en het Nederlandse Ministerie van Defensie. Tridion heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en is verder gevestigd in Londen, München, Parijs, Brussel en Stockholm. Bij Tridion werken momenteel 150 personen.   Arthur Graaff  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12306). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.