Managed hosting door True

HP en Sun leiden Unix-segment server-markt

 

HAARLEM - Volgens IDC is HP de grootste leverancier van Unix-systemen in Nederland. Op de voet gevolgd door Sun. Compaq en IBM hebben stuivertje gewisseld.

Vol trots meldt Compaq dat het Big Blue van de derde plaats heeft gestoten. Vreemd genoeg kon Compaq niet zo snel aangeven wie dan wel op nummer 1 en 2 staan. Het enige wat duidelijk was dat ze de derde positie hebben ingenomen. Over 1999 behaalde Compaq een marktaandeel van 18,8 procent in dit segement. Hiermee heeft het bedrijf een groei van 76 procent ten opzichte van het jaar daarvoor gerealiseerd. Hierin moet wel worden meegenomen dat Compaq en Digital vorig jaar als twee aparte bedrijven werden geanalyseerd. Door de overname van Digital is de derde positie eigenlijk een logisch gevolg. IDC signaleert in haar rapport dat de servermarkt drastisch verandert. Dit wordt veroorzaakt door de opkomst van `dot com’ bedrijven, ASP’s, ISP’s, datacenters, outsourcing etc. Het IDC-rapport heet Dutch Server Market Forecast and Analysis, 1999-2004. Het analyseert de markt in 1999 en kijkt tot en met het jaar 2004 vooruit. Daarnaast verschaft het IDC-rapport uitgebreide profielen van de top zes serververkopers in Nederland. In deze profielschetsen komen huidige positie, strategie en toekomstige ontwikkelingen van Compaq, Dell, Hewlett-Packard, IBM, Sun Microsystems en Unisys aan de orde.   Tania Veldkamp  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12138). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.