Managed hosting door True

Lenovo toch eigen partnerprogramma

 

Lenovo, dat de pc-tak van IBM overnam, heeft toch een eigen partnerprogramma ontwikkeld. Dit in tegenstelling tot eerdere verwachtingen dat het bedrijf mee zou draaien met het IBM-programma.

Het programma bestaat voornamelijk uit assistentie op het gebied van recruitment, educatie, training, sales en marketing, en diensten en support. Er zijn twee trainingsniveaus, het business partnerniveau en het premiumniveau. De eerste bestaat uit resellers die de hardware verkopen, waaronder ook de recent aangekondigde Lenovo desktops en laptops. Het topniveau verlangt van resellers dat ze investeren in het ontwikkelen van hun kennis van Lenovo producten en oplossingen.

Met deze stap gaat Lenovo terug van drie niveaus naar twee. Verder heeft Lenovo het ingewikkelde puntensysteem voor het eerste niveau overboord gegooid. Het bedrijf heeft nu nog twee criteria waarop het resellers beoordeelt voor het business partnerniveau, te weten kennis en omzetgroei.

De huidige var’s kunnen automatisch meedraaien in het Lenovo Partner Netwerkprogramma. Business partners houden hun toegang tot de voordelen die ze met het IBM PartnerWorld programma hebben verdiend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1193977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.