Managed hosting door True

XS4ALL komt met mobiel breedbandinternet

 

Internetprovider XS4ALL lanceert vandaag mobiel breedbandinternet. Het is de eerste Nederlandse internetprovider die UMTS aanbiedt.

Tot nu toe boden alleen mobiele operators deze mogelijkheid. XS4ALL start met een abonnement voor zakelijke laptopgebruikers. Zij krijgen niet alleen breedbandtoegang, maar een abonnement met alle diensten en mogelijkheden die gebruikers van het internet gewend zijn.

XS4ALL biedt niet alleen internettoegang, maar een totaalpakket tegen een vast maandelijks bedrag. Voor 75 euro (ex. BTW) hebben gebruikers mobiele internettoegang, spam- en virusfilters, vijf mailboxen, helpdeskondersteuning en 200 MB opslagruimte. Voor gebruik op de laptop levert XS4ALL een pc-card voor 200 euro. PDA’s en PocketPC’s met UMTS-ondersteuning hebben geen pc-card nodig.

X4ALL-directeur Marion Koopman ziet geen verschil tussen vast en mobiel internet: ‘Als provider vinden wij dat er één internet is, voor zowel vast als mobiel gebruik. Voor de gebruiker mag het eigenlijk niet uitmaken waar je bent. Iedereen werkt wel eens thuis of onderweg. Internet is dan internet, met de programma’s en instellingen die je gewend bent. Maar ook met de beveiliging die ook voor mobiel internet zo belangrijk is. Wij zijn de specialisten op het gebied van internet, thuis en onderweg.’

UMTS heeft een maximale snelheid van 384 Kilobit per seconde. Het abonnement is vooral geschikt voor e-mailen, internetten, het raadplegen van elektronische agenda’s, het uitwisselen van presentaties en toegang tot bedrijfsnetwerken. Buiten het dekkingsgebied van UMTS wordt automatisch overgeschakeld op GPRS. De XS4ALL-software zoekt het snelste netwerk op, dit kan bijvoorbeeld ook een Wi-Fi netwerk thuis of een hotspot zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1003752). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.