Managed hosting door True

Misco reikt voor derde keer Supply Chain Awards uit

 

Gisteravond reikte het personeel van reseller Misco Nederland in het Singer Museum in Laren de prestigieuze Supply Chain Awards uit aan distributeurs en fabrikanten.

Het was geen 'Eddy-feestje' gisteravond in het Singer Museum in Laren bij de uitreiking van de Misco Supply Chain Awards. Directeur Eddy Gans van reseller Misco Nederland liet zijn personeel, en dan vooral de betreffende category-managers, de prijzen overhandigen aan de desbetreffende winnaars. 'Wij doen het met z'n allen,' was de motivatie van Gans.

Meetmethode
Misco hield voor het derde achtereenvolgende jaar alle toeleveranciers een jaar lang in de gaten (distributeurs en fabrikanten moeten wel een bepaalde minimumomzet draaien bij Misco om gemeten te kunnen worden). Deze meetresultaten zijn de basis waarop de prijzen worden toegekend. Misco doet dit in een streven naar perfecte efficiency in de 'supply chain' en de daaraan verbonden prestatieverbetering.
De avond begon met een gezellig Barend en Van Dorp-achtige rondetafel waaraan Robert Meulenbrug van HP, René Oskam van Cisco Systems, Eric Segers van Ingram Micro en Eddy Gans zelf meededen.
Net als voorgaande jaren werd de aanwezigen gevraagd om een donatie. Dit leverde 3500 euro op voor de CliniClowns.

Achteruitgang
Voor het tot de feestelijke prijsuitreiking kwam had directeur Eddy Gans van Misco Nederland wat minder vrolijk nieuws voor de ruim honderd aanwezigen. 'De meetresultaten van dit jaar zijn ten opzichte van vorig jaar achteruitgegaan,' liet Gans weten. Deden de fabrikanten het nog iets beter dan vorig jaar, bij de distributeurs was een duidelijke achteruitgang in prestaties waar te nemen. Gans: 'In 2004 scoorde geen enkele fabrikant gemiddeld meer dan een zeven. Dit jaar kwam 3 procent van de gemeten fabrikanten hoger dan een zeven uit. En vorig jaar scoorde 27 procent van de fabrikanten nog onder de vijf, dit jaar was dat nog maar 18 procent.' Al met al verbeterden de fabrikanten zich dus licht. Het gemiddelde waarderingscijfer voor de fabrikanten steeg van 5,4 naar 5,7. Nog steeds geen resultaat om over naar huis te schrijven maar, zoals één van de aanwezigen het verwoordde: 'Met een 5,4  ben je gezakt; met een 5,7 ga je gewoon over.'
Bij de distributeurs lag het heel anders. Het gemiddelde cijfer zakte bij de broadliners die door Misco werden gemeten van 6,8 naar 6,7. Bij de specialistische distributeurs was dat nog veel dramatischer. Het gemiddelde kelderde van 6,5 naar 6,1. 'Mogelijk spelen de grootschalige kostenverlagingen intern bij de specialistische distributeurs daarin een belangrijke rol,' analiseerde Gans hardop. Opvallend was de de perceptie van het presteren van de distributeurs juist was toegenomen, van een 5,9 in 2004 naar een 6,4 dit jaar. De harde metingen lieten echter zien dat de prestatiebeoordeling van de specialistische distributeurs zakte van 8,5 naar 7,1. 'We zagen bijvoorbeeld de levertijden afgelopen jaar oplopen. Mogelijk ook een gevolg van de kostenreducties,' aldus Gans.

Winnaars
De volgende parijten wonnen gisteravond een Award:

Beste hardware en randapparatuur fabrikant: HP (genomineerd waren ook IBM/Lenovo en Logitech).

Beste software fabrikant: McAfee (genomineerd waren ook Computer Associates en Microsoft).

Beste netwerk en datacom fabrikant: 3Com (genomineerd waren ook Avocent en APC).

Beste fabrikant in de categorie overig: Targus (genomineerd waren ook Belkin en HP Supplies).

Beste gespecialiseerde distributeur: PST (genomineerd waren ook Aeon Technologies en Keren Presentatie Systemen).

Beste broadline distributeur: Ingram Micro (genomineerd waren ook Actebis Computers en Tech Data).

Beste performer ten opzichte van 2004: Fujitsu Siemens Computers (genomineerd waren ook  HP Supplies en McAfee).

Beste marketing actie van 2005: HP HPY DAY van 14 juni 2005 (genomineerd waren ook Cisco Churn Campagne en Heineken Regatta met meerdere fabrikanten).

Beste contacpersoon bij fabrikanten én distributeurs: Gert-Jan van den Brink van Tech Data (genomineerd waren ook Gaston Ludding van PST en Jan Willem Roest van IBM/Lenovo).

Later meer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/922161). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.