Managed hosting door True

Slechte kwartaalcijfers Novell

 

Novell rapporteert over het vierde kwartaal van haar fiscaal jaar 2003 een verlies van 109 miljoen dollar. Vooral een eenmalige kostenpost van 130 miljoen dollar drukt zwaar op de resultaten.

In het vierde kwartaal van fiscaal jaar 2002 bedroeg het verlies van Novell nog 92 miljoen dollar. Toen was er ook sprake van eenmalige lasten ten bedrage van 109 miljoen dollar. De omzet van Novell daalde in Q4 naar 286,7 miljoen dollar, waar dat vorig jaar in het laatste kwartaal nog ruim 300 miljoen dollar was. Een teruglopende vraag naar licenties is momenteel het grootste probleem waar Novell mee kampt. Over het hele fiscale jaar 2003, rapporteerde Novell een omzet van 1,1 miljard dollar, met een nettoverlies van 162 miljoen dollar. In 2002 was de omzet eveneens 1,1 miljard dollar, maar toen was het verlies een stuk groter, namelijk 247 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/91746). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.