Managed hosting door True

IBM versterkt Tivoli met nieuwe aankoop

 

Door de acquisitie van opslagsoftwarespecialist Trellisoft wil IBM de positie van Tivoli Software in de opslagmanagementmarkt verstevigen.

De kleine starter Trellisoft - dertig werknemers en 35 klanten - levert oplossingen op het gebied van webgebaseerd ’storage resource management’ (srm). Die moeten bedrijven met complexe, heterogene mixen van platformen en opslagmethoden helpen om de kosten van opslagbeheer in de hand te houden.   IBM onderzoekt al langer de mogelijkheden van ’autonoom opslagmanagement’. Deze functionaliteit was verbonden aan mainframesystemen, maar is moeilijk te integreren in open-systeemomgevingen. Met de integratie van de Storage Alert-software van Trellisoft in de data-opslagproducten van IBM’s Tivoli, is volgens Big Blue het autonoom opslagbeheer in open omgevingen weer een stuk dichterbij gekomen.   De software Storage Alert van Trellisoft is in staat data-opslagproblemen automatisch te vinden en op te lossen, beschermt de kritische data, beperkt de opslagkosten en vermindert de opslaggerelateerde ’downtime’. Verder stelt het bedrijven in staat het gebruik van interne data-opslag bij te houden en eventueel in rekening te brengen. Storage Alert is gebaseerd op Java en ondersteunt een groot aantal platforms in het middensegment, zoals Windows 2000, HP-UX, Solaris, AIX, Red Hat Linux en Netware.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8646). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.