Managed hosting door True

Lucent blijft arbeidsplaatsen schrappen

 

Naar verwachting stuurt Lucent nog eens 10 procent van zijn personeel naar huis. Het gaat dan om ongeveer vijfduizend mensen, aldus The Wall Street Journal.

Het kwartaal dat 30 juni eindigde, kende een verlies van 7,91 miljard dollar. Een kleine twee jaar geleden begon Lucent met zijn reorganisatie. Op het hoogtepunt van de telecommunciatiemarkt (in 2000) telde de onderneming nog 155 duizend werknemers wereldwijd. Waarschijnlijk ligt dat aantal begin 2003 op veertigduizend.   Het bedrijf is steeds door de marktontwikkelingen ingehaald. Enige maanden geleden nog dacht Lucent bij een omzet van 3,5 miljard dollar per kwartaal uit te kunnen komen op break-even. Het laatste kwartaal kende echter een verlies van 7,91 miljard dollar op een omzet van 2,95 miljard dollar. De cijfers moeten steeds worden bijgesteld vanwege de schandalen in de telecomindustrie. Ooit grote klanten als Worldcom, Qwest Communications International en Verizon Communications kopen vrijwel niks meer. Gevolg is dat Lucent denkt voortaan een kwartaalomzet van drie miljard dollar nodig te hebben om bij break-even te komen.   Woordvoerster Kathleen Fitzgerald zegt dat het nodig is het aantal werknemers verder terug te brengen. "Hoewel ik geen precies getal kan geven, kan ik wel vertellen dat de reductie op zo’n manier verloopt dat we de producten kunnen blijven leveren waarnaar onze klanten vragen."   Teus Molenaar  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.