Managed hosting door True

Siemens schrapt meer dan 2400 banen

 

Het Duitse elektro- en elektronicaconcern Siemens heeft maandag zoals verwacht een nieuwe reorganisatie aangekondigd. Daarbij zullen meer dan 2400 banen verloren gaan.

Voor zowel dit jaar als volgend jaar zullen de inkomsten negatief worden beïnvloed door de maatregelen. De vestigingen van Siemens in Nederland blijven buiten schot, aldus een woordvoerster in Den Haag. De grootste klappen vallen bij de divisie SBS, waar computerdiensten onder vallen. De reorganisatie daar moet in twee jaar tijd een besparing opleveren van 1,5 miljard euro. Het hoofd van de divisie, Adrian von Hammerstein, zal het veld moeten ruimen. Bij de divisie Communicatie van Siemens zal een nog onbekend aantal mensen op straat komen te staan.

Bij het Duitse concern zijn de afgelopen jaren al 35.000 banen geschrapt. Toch gaat het nog niet goed met Siemens. Slechts bij de helft van de twaalf divisies worden de voorafgestelde winstdoelen gehaald. De nieuwe plannen werden maandag op de beurs in Frankfurt redelijk positief ontvangen. Het aandeel Siemens stond aan het eind van de ochtend 0,2 procent hoger.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/844469). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.