Managed hosting door True

AMD dringt door in HP’s zakelijke pc’s

 

Hewlett-Packard brengt voor het eerst een laaggeprijsde pc voor zakelijke klanten op de markt, die is uitgerust met een microprocessor van Advanced Micro Devices (AMD).

De introductie kan worden beschouwd als een doorbraak voor AMD in de strijd met rivaal Intel. HP en fusiepartner Compaq leverden al pc’s met AMD’s Athlon-chips voor de consumentenmarkt. Maar nu is de Athlon dus ook doorgedrongen in de zakelijke markt, waar onder meer een grotere waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid van de systemen.   De nieuwe Compaq D315 van HP, die zowel gebruik maakt van een Athlon XP chip als een Nvidia grafische chip, heeft een startprijs van 549 dollar en is voornamelijk bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Maar HP’s algemeen directeur van de divisie Business PC’s, Jeri Callaway, verklaarde tegenover The Wall Street Journal dat haar concern ook informatieverzoeken voor op Athlon draaiende pc’s ontvangt van grote ondernemingen. Ze sluit dan ook niet uit dat H-P op den duur ook deze markt van pc’s met Athlon-chips zal voorzien.   Het nieuws vanuit de zakelijke hoek van HP betekent een kleine opsteker voor AMD, dat verder weinig reden heeft tot juichen. Uit recente cijfers van marktonderzoeker IDC blijkt dat het marktaandeel van AMD in de markt voor desktops draaiend onder het Windows besturingssysteem over het tweede kwartaal is gedaald naar 18 procent, vergeleken met 21 procent over het eerste kwartaal. Intel daarentegen zag zijn marktaandeel toenemen van 78 naar 81 procent.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8412). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.