Managed hosting door True

Getronics onderwerp van overnamegeruchten

 

Hoewel het management de geruchten met klem tegenspreekt, houden de speculaties over een mogelijk vijandige overname dan wel een aanstaand bankroet van Getronics aan.

De afgelopen twee dagen kelderde de koers van de schuldenbelaste it-dienstverlener met 22 procent naar een nog nooit eerder vertoond dieptepunt van 0,66 euro per aandeel. De koersval werd aangezwengeld door geruchten dat Getronics genoodzaakt is uitstel van betaling aan te vragen als het er op afzienbare termijn niet in slaagt zijn schuldenlast - eind 2001 bedroeg deze 619 miljoen euro - af te lossen.   Getronics sprak de bankroetgeruchten meteen met klem tegen. Tegenover persbureau Reuters wees het bedrijf erop dat de winst van het bedrijf 4,9 procent hoger ligt dan de verplichte renteaflossingen die het over zijn schuld moet betalen. Bovendien is het concern er sinds december vorig jaar in geslaagd circa 600 miljoen euro aan schuld om te zetten in aandelen en obligaties. Getronics zou dit nu ook met de resterende schuld van plan zijn, maar het riskeert daarbij dan wel dat de waarde van de aandelen wordt gereduceerd tot nauwelijks een fractie van een euro.   Het bedrijf is gemeten naar omzet op wereldschaal de op vijftien na grootste it-dienstverlener, maar door de scherpe daling van het aandeel wordt de waarde van het concern nu nog op slechts 240 miljoen euro geschat op de Amerikaanse aandelenmarkt: circa 148 keer minder dan zijn jaarlijkse omzet van 3,56 miljard dollar. Dit zet de deur open voor een concurrerende it-dienstverlener die op zoek is naar een koopje.   Nu al wordt gespeculeerd wie deze vijandelijke kapers op de kust zouden kunnen zijn. Daarbij doet onder meer de naam van pc-gigant Dell de ronde, dat er geen geheim van maakt te willen concurreren met IBM en HP op de it-dienstverleningsmarkt. Dell heeft bovendien sinds 1997 al een wereldwijde onderhoudsdeal met Getronics, dus de twee kennen elkaar. Hoe de toekomst voor Getronics er ook gaat uitzien, morgen tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers, wordt in ieder geval duidelijk hoe het met de schatkist van de Nederlandse it-dienstverlener is gesteld.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.