Managed hosting door True

Samsung wil veel aandelen terugkopen

 

Het Koreaanse Samsung Electronics, ’s werelds grootste geheugenchipproducent, wil voor 800 miljoen dollar aan eigen aandelen terugkopen om de koersdaling te stoppen.

Behalve het afremmen van de neergang in de aandelenkoers, wil Samsung met het terugkopen van de aandelen ook winst uitkeren aan de aandeelhouders. Dit jaar heeft de onderneming namelijk recordwinsten geboekt, maar vanwege het zware weer in de Amerikaanse economie, de zwakkere dollar en de sterke Koreaanse munteenheid (de won), verloren de aandelen Samsung sinds april een kwart van hun waarde.   Het terugkopen van aandelen lijkt bovendien een antwoord op de kritiek van verschillende beleggers dat Samsung over veel te veel cash beschikte. Daarmee staat het Koreaanse bedrijf overigens niet alleen. Momenteel zwemmen veel technologiebedrijven in hun liquide middelen. De bedrijven en hun investeerders vragen zich dan ook af wat zij het beste met al dat geld kunnen doen. De opties zijn beperkt: een ander bedrijf kopen, aandelen terugkopen, extra investeren in onderzoek & ontwikkeling of het dividend verhogen.   Softwaregigant Microsoft beschikt momenteel voor 38,7 miljard dollar aan cash en kortetermijninvesteringen, Cisco heeft 21 miljard dollar ’liggen’, Intel 8,96 miljard dollar en Oracle 5,84 miljard dollar. Die enorme hoeveelheden cash zijn natuurlijk niet alleen een probleem, er zijn ook positieve facetten. Zo behoedt het overschot aan liquide middelen veel bedrijven van een definitieve ineenstorting op de beurs. Het geeft de beleggers de zekerheid dat het bedrijf geen overgewaardeerde zeepbel is. En dat is in deze sombere economische tijden toch ook heel wat waard.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8154). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.