Managed hosting door True

Microsoft versterkt R&D en werft 5000 mensen

 

Waar de meeste concurrenten zich genoodzaakt zien medewerkers te ontslaan, wil Microsoft zijn personeelsbestand met maar liefst 10 procent uitbreiden.

Op het ogenblik werken er vijftigduizend mensen bij het softwareconcern, dus dat betekent dat Microsoft op zoek is naar vijfduizend nieuwe werknemers. Het besluit past in de plannen om de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in het lopende boekjaar met 20 procent te vergroten ten opzichte van het vorige boekjaar, tot 5,2 miljard dollar.   Microsoft-topman Bill Gates liet tijdens een bijeenkomst met zo’n 240 analisten weten dat de uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen deel uitmaakt van plannen om nieuwe producten te bedenken. "We hanteren altijd een langetermijnbenadering, zelfs in tijden van economische uitdagingen en onzekerheden", aldus Gates.   Gates wil dat de Microsoftklanten de komende vijf jaar overstappen op ’web-based computing’, met name via het .Net-platform. Daarvoor heeft hij een driefasenplan in gedachten. De eerste fase, de ’Now-wave’, bestaat uit consumentgerichte software die komende herfst het licht zal zien. Daarbij zit onder meer een media-vriendelijke versie van Windows XP en een opgesmukte browser voor online-dienst MSN. De tweede fase wordt gemarkeerd door de nieuwe release van Microsofts SQL Server, codenaam Yukon, en de derde fase bestaat uit de volgende vernieuwing van Windows, welk project de codenaam Longhorn heeft gekregen.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8028). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.