Managed hosting door True

Cap Gemini duikt in de rode cijfers

 

Ict-dienstverlener Cap Gemini Ernst & Young leed over de eerste zes maanden van dit jaar een verlies van 259 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar boekte het Franse concern nog een winst van 110 miljoen euro. Ook de omzet daalde, en wel met 15 procent naar 3,73 miljard euro.   De winstcijfers zijn onder meer negatief beïnvloed door een reorganisatielast van 122 miljoen euro. Zoals eerder werd bekendgemaakt schrapt Cap Gemini 2500 banen. Bovendien worden drieduizend werknemers van de verkooporganisatie overgeplaatst.   De vooruitzichten voor Cap Gemini voor de komende zes maanden zijn niet al te best. Het bedrijf kampt met een aanhoudend tegenvallende vraag vanuit de zakelijke sector. Bovendien heeft te maken met een sterke prijsconcurrentie. Om de vooruitzichten te verbeteren, gaat het bedrijf zich meer concentreren op uitbestedingsprojecten waar de prijzen relatief gezien gunstiger zijn.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8010). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.