Managed hosting door True

Dells printerplannen maken HP nerveus

 

Hewlett-Packard is als een wesp gestoken door Dells plannen om onder eigen naam en ontwerp printers op de markt te brengen.

De computerproducent die onlangs Compaq overnam, heeft in een reactie op Dells plannen de acht jaar durende alliantie opgezegd op het gebied van de herverkoop van HP-printers, scanners, handhelds en digitale camera’s. "We hebben aan Dell laten weten dat we van plan zijn per direct onze samenwerking te beëindigen", aldus een HP-woordvoerder tegenover The Wall Street Journal.   Dell verklaarde in een reactie tegenover dezelfde krant "een beetje verbaasd te zijn over HP’s reactie", aangezien het via het distributiekanaal van Dell rechtstreeks toegang heeft tot een omvangrijk klantenbestand.   De printerplannnen van Dell komen niet zomaar uit de lucht vallen. De Texaanse computerproducent broedt al langer op plannen om de lucratieve printermarkt te betreden, waarschijnlijk in nauwe samenwerking met een - kleinere - printerfabrikant. HP vreest dat het door deze acties van Dell zijn heerschappij op de printermarkt kwijtraakt. Sommige analisten spreken nu al van ’een nieuwe oorlog’, nadat Dell eerder al de gevestigde pc-orde een zware klap had toegebracht.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7980). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.