Managed hosting door True

i2 Technologies: 30 procent personeel weg

 

Bedrijfssoftwarespecialist i2 Technologies wil 30 procent van de 4600 medewerkers ontslaan, vanwege tegenvallende bedrijfsresultaten.

De vraag naar de software van i2, met name gespecialiseerd in productieplanning en distributie, loopt zodanig terug dat het schrappen van bannen onontkoombaar is geworden, zo laten topmensen van het bedrijf weten. Het percentage van 30 is slechts een ruwe inschatting die de komende dagen nog kan veranderen. Het management van de onderneming komt vandaag bijeen in Dallas om de ontslagen te bespreken. Een definitief besluit over het aantal weggesaneerde banen volgt op z’n vroegst volgende week dinsdag.   i2 Technologies voorspelde vorige week dat de omzet in het tweede kwartaal zal uitkomen tussen 177 miljoen en 120 miljoen dollar. Dat is minder dan de helft van de omzet van 241 miljoen dollar, die een jaar eerder werd genoteerd.   Het is niet de eerste keer dat i2 banen schrapt. Begin 2001 werkten er nog 6300 mensen bij de bedrijfssoftwareleverancier. Ook een van i2’s grootste concurrenten, Manugistics, ontkomt niet aan forse saneringen. Vorige maand meldde Manugistics dat het 12 procent van zijn personeelsbestand zou ontslaan.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7830). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.