Managed hosting door True

Wyly opent nieuwe aanval op top CA

 

HAARLEM - Sam Wyly, de Texaanse belegger die al sinds vorige zomer de top van Computer Associates probeert te wippen, onderneemt daartoe een nieuwe, bescheiden poging.

Vorig jaar beet de Texaan flink in het stof tijdens de aandeelhoudersvergadering, die zijn radicale hervormingsplannen in het geheel niet zag zitten. Daarom pakt Wyly het nu wat gematigder aan. De nadruk ligt deze keer op beter overzicht op de boekhouding en het management van de onderneming.   Wyly wil nog wél steeds de top van het bedrijf vervangen. Hij schuift vijf mensen naar voren die het stokje moeten overnemen van de oprichters Charles Wang en Russel Artzt, van ceo Sanjay Kumar en van de bestuurders Willem de Vogel en Alfonse D’Amato. De vijf nieuwe bestuurders moeten onder andere de interne financiële rapportage onder de loep nemen en zorgen dat de fiancieel directeur rechtstreeks gaat rapporteren aan een audit-commissie. Ook moeten ze de schuldenlast van het bedrijf reduceren.   De vijf mensen die dat in de ogen van Wyly uitstekend kunnen, zijn Steve Perkins (president van Ranger), Richard Agnich (voormalig topman bij Texas Instruments), Max Hopper (voormalig president van de Sabre Group), Ronald Robinson (professor aan Texas A&M University) en Cece Smith (voormalig directeur van de Federal Reserve Bank of Dallas).   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.